Supporters Ajax pleiten voor 'Roodwitte Olifant'

Ger
1 november 2010, 09:56   Bijgewerkt: 1 november 2010, 11:20

De harde kern van Ajax wil dat de directieleden en commissarissen van de Amsterdamse club per direct hun functie neerleggen. De AFCA, de voormalige F-side, heeft een open brief geschreven aan Johan Cruijff, die de leiding van Ajax op zich zou moeten nemen.

"We spreken de vurige wens uit dat je deze uitgestoken hand aanpakt. Johan, onze steun heb je", staat in de door Ajax Supporters Delegatie (ASD) ondertekende brief, die te lezen is op de website van AFCA. De supporters zien in de tussentijd graag de vorming - naar Catalaans voorbeeld - van een 'Roodwitte Olifant'. In Barcelona maakte de door Cruijff gesteunde oppositiegroep Elefant Blau ('Blauwe Olifant') in 2003 een einde aan het wanbeleid van de voorzitters Lluis Nunez en Joan Gaspart.

In een toelichting, in het bezit van De Telegraaf, wordt door de ontevreden Ajax-fans onder meer gesproken van 'een onthutsend slecht geleid bedrijf', 'directeuren die zich verrijken met een dik salaris', 'eenheidsworsten in de selectie' en 'eigen kweek die niet beantwoordt aan wat we willen zien.'

ASD-voorzitter Daniël Dekker schaart zich niet volledig achter de inhoud van de brief. "De essentie onderschrijf ik wel. Johan Cruijff is een icoon en ik vind dat er zo snel mogelijk met hem moet worden gepraat. Dat heb ik Rik van den Boog ook gezegd. Van ons hoeft de directie echter niet weg. Dat is volgens ons te kort door de bocht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen