AZ oneens met beslissing licentiecommissie

Ger
1 december 2010, 09:58   Bijgewerkt: 1 december 2010, 10:39

AZ baalt dat de licentiecommissie van de KNVB de club nog steeds in de zorgelijke categorie I heeft ingedeeld. De Alkmaarders voldoen naar eigen zeggen inmiddels aan de maatstaven die voldoen voor een indeling in categorie II.

De licentiecommissie houdt vast aan 1 juni 2010 als formeel rapportagemoment. Juist op die dag zijn door de curator de aandelen overgedragen aan AZ, dat tijdig de begroting heeft ingediend. Op basis van deze plannen, waarin de opbrengst van transfers is opgenomen, rekenden de Alkmaarders op promotie naar categorie II. Vorig seizoen mocht AZ deze transfers wel meerekenen, maar deze keer heeft de licentiecommissie het licht op rood gezet.

"AZ is hierover zeer teleurgesteld. Er is met succes een grote inspanning geleverd om te komen tot een sluitende begroting", laat de club weten in een verklaring. "Van een gang naar de burgerrechter ziet AZ af."

De categorisering is onderdeel van het licentiesysteem van de KNVB. De financiële situatie van de clubs wordt door middel van een puntensysteem beoordeeld. De gezondste clubs komen in categorie III.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen