Zenit-stopper Lombaerts: "Anderlecht niet slim"

2 december 2010, 08:00

Anderlecht moet vrezen voor Europese uitschakeling. Woensdag ging de ploeg in Rusland met 3-1 onderuit bij FC Zenit, waardoor het op de slotdag een wonder nodig heeft om de laatste 32 te bereiken. Nicolas Lombaerts, de Belgische voorstopper van FC Zenit, begreep de tactiek van zijn landgenoten in Rusland niet zo goed.

"Ik vind dat Anderlecht niet echt slim heeft gespeeld", zegt de international tegen Sporza. "Ze zetten geen druk op onze verdediging, maar stonden zelf wel hoog te verdedigen. Drie steekpassen zullen dan wel buitenspel zijn, maar met de vierde zijn we er toch door. Anderlecht heeft geluk dat het "maar" 3-1 was", vindt hij.

Alleen als Anderlecht op de slotdag wint van Hajduk Split en AEK Athene verliest van het reeds geplaatste Zenit, zijn de Belgen door naar de volgende ronde. Die kans lijkt klein, zeker omdat Zenit al winterstop heeft. Toch benadrukt Lombaerts dat zijn ploeg het duel met AEK niet zal laten lopen. "Nu hebben we een week vakantie, die ik in België ga doorbrengen. Maar dan moeten we terug voor Athene. Daar gaan we ook geen cadeau geven. Voor Anderlecht, maar ook voor de eer, en de premies."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen