Column: Messi is de beste van heel 2010

12 januari 2011, 08:54

De kritiek is niet van de lucht sinds Lionel Messi door de wereldvoetbalbond FIFA verkozen is tot beste voetballer van het jaar 2010. Volgens met name Spaanse en Italiaanse media had niet het Argentijnse wonderkind van FC Barcelona, maar Xavi, Andrés Iniesta of Wesley Sneijder de prestigieuze Gouden Bal moeten winnen.

“Messi? Noooo!”, kopte de Gazzetta dello Sport nadat de uitslag van de verkiezing bekend was. Volgens de Italiaanse krant had de Argentijn geen recht op de prijs. De reden: op het WK straalde de ster van Messi niet zoals gehoopt. Hij kon niet voorkomen dat Argentinië al in de kwartfinale uitgeschakeld werd door Duitsland.

Iniesta zou om die reden eigenlijk niet eens kanshebber mogen zijn. De middenvelder maakte weliswaar het winnende doelpunt in de WK-finale, maar rolde in het voorjaar van 2010 van de ene blessure in de andere. Hij miste een cruciale fase in de Primera Divison en beslissende wedstrijden tegen Arsenal en Inter in de Champions League. Pas op de allerlaatste speeldag van de competitie was Iniesta weer fit, maar hij kon als invaller slechts vier minuten meespelen.

Lionel Messi

Lionel Messi

Gelukkig gaat de verkiezing van de Gouden Bal over méér dan alleen het WK. Het jaar over het hele jaar 2010. Met name Xavi speelde inderdaad ook een fantastisch jaar, maar Messi is een fenomeen. Je hoeft geen wereldkampioen te worden om de beste voetballer ter wereld te zijn. 

Roland Mather

Hoofdredacteur FCUpdate.nl

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen