Hiddink: "In openbaar zwijg ik over interesse"

Ger
26 maart 2011, 16:39

Guus Hiddink speelt dinsdag met Turkije de cruciale kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk. Bij nieuw puntenverlies komt er mogelijk een vroegtijdig einde aan het dienstverband van de 64-jarige bondscoach. Volgens Engelse media kan Hiddink in dat geval rekenen op interesse van zijn oud-werkgever Chelsea.

"Dit is niet het moment voor mij om daar überhaupt wat over te zeggen. Iedereen weet dat ik over de hele wereld veel contacten heb en dan komen clubs en spelers ter sprake", zegt Hiddink in het AD. "Maar in het openbaar zwijg ik. Als je dat doet, blijf je overeind. Nooit te koop lopen met belangstelling van anderen. Vind ik zo goedkoop."

Niettemin volgt de oefenmeester de ontwikkelingen bij andere clubs. "Ik sta graag bij Ajax tussen de coulissen te kijken naar wat er op dat toneel allemaal aan de hand is. Best boeiend. Of op de fiets naar De Toekomst, kijken hoe jonge trainers zich ontwikkelen. De Graafschap uit de gevarenzone, die dingen, dat laat ik echt nooit los."

"Maar ook dat gedoe na ADO Den Haag - Ajax vond ik bizar genoeg om te volgen. Zingen over Joden is toch ongelooflijk ongepast. Als zoiets gebeurt, moet de begeleiding meteen ingrijpen. Winnen moet je stijlvol doen, de verliezer nooit een trap nageven', besluit Hiddink.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen