Ajax heeft titelstrijd weer volledig in eigen hand

Koen Freriks
24 april 2011, 16:41   Bijgewerkt: 24 april 2011, 16:48

Tot dit weekeinde was Ajax in de titelstrijd afhankelijk van PSV. Na de 4-1 thuiszege op Excelsior en het verlies van PSV bij Feyenoord hebben de Amsterdammers het weer in eigen hand. Ajax, dat nu tweede staat, speelt in de laatste competitiewedstrijd thuis tegen koploper FC Twente dat een punt meer heeft.

Het betekent dat Excelsior zich kan opmaken voor de nacompetitie. De achterstand op nummer vijftien De Graafschap is zes punten met nog twee wedstrijden te gaan. Toch kan coach Alex Pastoor de strijd tegen degradatie positief tegemoet zien. Het spel van zijn ploeg is de laatste weken goed. 

Dat terwijl Lorenzo Ebecilio de thuisploeg al in de dertiende minuut op voorsprong zette. Zijn schot werd door een verdediger van Excelsior nog van richting veranderd. Ajax weigerde door te zetten en de bezoekers kwamen na rust terug. Daan Bovenberg kopte raak nadat Roland Bergkamp en Guyon Fernandez eerder al dichtbij een kopdoelpunt waren.

 

Zo heeft Ajax met een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen en de kraker tegen FC Twente nog goede kansen om het eerste kampioenschap sinds 2004 binnen te halen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen