Atouba: "Ajax was beproeving van God"

11 mei 2011, 00:24   Bijgewerkt: 11 mei 2011, 00:35

Nog een paar weken, dat komt er een einde aan het hoofdstuk-Thimothée Atouba bij Ajax. De linksback kwam twee jaar geleden op voorspraak van toenmalig coach Martin Jol naar Amsterdam, maar wist geen moment te imponeren. Hij werd het klassieke voorbeeld van een miskoop en speelde slechts twee officiële duels.

Niet alleen Ajax zal de komst van Atouba achteraf betreuren, andersom geldt hetzelfde. "Het was een foute beslissing om bij Ajax te tekenen. Ik heb twee jaar stilgestaan, onder andere door blessures. Zelfs mijn plek in het nationale team ben ik kwijt", blikt de 29-jarige Kameroener in De Pers terug op zijn mislukte periode bij Ajax.

Toch ziet Atouba niet alleen minpunten. Hij gelooft heilig dat alles een bedoeling heeft. "Hier ben ik sterker geworden", zegt hij, terwijl hij naar zijn hoofd wijst. "Ajax was een beproeving van God. Hij heeft een plan met mij. Ik moet niet opgeven."

Volgens Atouba ging het al mis in zijn eerste weken bij Ajax. Hij voegde zich bij de club toen de voorbereiding op het nieuwe seizoen in volle gang was en kampte met een conditionele achterstand. "Ik stroomde later in. Voor jezelf trainen is iets anders dan met een groep. Lichamelijk was ik zestig procent, geestelijk honderd. Ik dacht: het komt vanzelf goed. Maar ik liep van de ene in de andere blessure. De trainer was niet tevreden en in mijn hoofd ging het malen: waarom heb ik hier getekend."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen