Aanklager neemt oefenduel Roda onder de loep

25 juli 2011, 08:56

De oefenwedstrijd tussen Roda JC en Club Brugge moest zaterdag in de eerste helft tijdelijk stilgelegd worden nadat fans van de Belgische club het veld betraden. De aanklager van de KNVB gaat nu bekijken of er naar aanleiding van het opgestelde rapport over dit duel een vooronderzoek gestart zal worden vanwege de ongeregeldheden, zo meldt De Telegraaf.

Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer legde de wedstrijd tien minuten voor rust stil, toen de supporters van de Belgische club massaal het veld betraden en probeerde om Roda-fans aan te vallen. Het duel werd nog wel uitgespeeld en eindigde in 2-2.

De ploeg van coach Adrie Koster liet zondag al weten het gedrag van de fans ten zeerste af te keuren. "Club distantieert zich van de rellen in Kerkrade en zal alles in het werk stellen om de onruststokers te identificeren en vervolgen. Club wenst zich te verontschuldigen bij bestuur, spelers en fans van Roda voor het ontoelaatbare gedrag van een minderheid van de fans in het Club-vak, die zich zonder enige aanleiding hebben misdragen. Club zal ten gronde onderzoeken hoe dit kon. Club Brugge zal de nodige maatregelen nemen tegen de betrokkenen. Alle gegevens van deze fans zullen we overmaken aan de bevoegde autoriteiten in Nederland."

Björn Vleminckx, overgekomen van NEC, speelde een hoofdrol bij Club Brugge. Hij miste een strafschop en maakte twee minuten voor tijd de gelijkmaker. Ruud Vormer scoorde voor Roda JC wel vanaf elf meter. Davy de Beule was eveneens trefzeker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen