FC Utrecht met Vorm, zonder vijf aanvallers

5 augustus 2011, 15:02

FC Utrecht begint de competitie met een geïmproviseerde voorhoede. Om verschillende redenen mist coach Erwin Koeman komende zaterdagavond, in de uitwedstrijd tegen VVV Venlo, maar liefst vijf aanvallers. Jacob Mulenga, Tommy Oar, Edouard Duplan, Alexander Gerndt en Leon de Kogel zijn er allemaal niet bij.

Koeman wil daar echter niet te lang bij stil blijven staan. "Zaterdag spelen we met de jongens die er wel zijn", zegt hij op de officiële website van zijn club.

FC Utrecht heeft door transfers, blessures en andere omstandigheden een zeer moeizame voorbereiding achter de rug. Koeman erkent dat, maar hoopt toch op een goed resultaat in Venlo. "We weten hoe de afgelopen weken verlopen zijn en dat de ploeg groeiende is. Maar morgen moeten we er staan, als een team bereid zijn om het samen te doen en ervoor te vechten. Dat past ook bij FC Utrecht. We kunnen hier juist extra motivatie uit halen. Dat heb ik mijn spelers ook voorgehouden. Ik heb er ook absoluut vertrouwen in. Zonder de realiteit uit het oog te verliezen."

Positief voor Koeman is dat keeper Michel Vorm kan spelen. De doelman miste een groot deel van de voorbereiding vanwege een handblessure, maar traint sinds maandag voluit mee. "Hij oogt fit en speelt tegen VVV-Venlo", aldus Koeman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen