Zomer dolblij met transfer, NEC zoekt vervanger

19 augustus 2011, 12:41   Bijgewerkt: 19 augustus 2011, 13:25

Ramon Zomer is blij met zijn overstap naar SC Heerenveen. De centrale verdediger heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder een contract voor drie seizoenen in Friesland. "Heerenveen is een stap omhoog."

Zomer (28) is afkomstig van NEC, dat ongeveer 650.000 euro voor hem ontvangt. "NEC is een mooie en warme club en de beleving in Nijmegen is enorm, maar in Friesland is alles net weer wat groter. Heerenveen heeft weliswaar enkele mindere jaren achter de rug, maar heeft toch een grotere reputatie dan NEC. Ik ben dus zeer blij met een nieuwe stap in mijn voetbalcarrière", zegt hij in De Gelderlander.

Bij NEC houdt men gemengde gevoelens over aan de transfer van Zomer. Financieel is het gunstig, maar sportief minder. "Ramon wilde zijn contract bij NEC niet verlengen. Het zou volgend jaar aflopen. In financieel opzicht zijn we dus zeer tevreden met deze deal. Voor NEC is het nu zaak de selectie kwalitatief op orde te brengen. De transfer van Ramon Zomer is razendsnel tot stand gekomen, een vervanger hebben we niet even binnen een dag paraat. We gaan daarmee consciëntieus aan de slag. Niet overhaast, maar goed", aldus technisch directeur Carlos Aalbers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen