Barcelona geeft zege weg bij Sociedad

10 september 2011, 19:46

FC Barcelona opende de Primera Division vorige week in stijl. In eigen huis werd met 5-0 gewonnen van Villarreal. Die goede lijn werd echter niet doorgezet. De kampioen gaf zaterdag een 2-0 voorsprong uit handen bij Real Sociedad (2-2).

Barcelona kende nochtans een droomstart in Baskenland. Op aangeven van Alexis Sanchez opende Xavi na tien minuten de score. Een minuut later verdubbelde Cesc Fabregas in de rebound, na een schot van Pedro Rodriguez, de voorsprong (2-0).

Maar na de pauze gaven de Catalanen het weg. Ook Sociedad liet zien twee keer in korte tijd te kunnen scoren. Imanol Agirretxe kopte in de 59ste minuut de 1-2 binnen. Twee minuten later was hij dichtbij de gelijkmaker, maar trof hij de lat. Antoine Griezmann rondde in tweede instantie alsnog af en maakte er zodoende 2-2 van. In het restant kreeg Barça het niet voor elkaar een nieuwe machtsgreep te doen. Ibrahim Afellay, net hersteld van een blessure, kreeg geen speeltijd bij Barça.

Villarreal herstelde zich met een 2-2 gelijkspel tegen Sevilla van het pak slag tegen Barcelona. Alvaro Negredo zette Sevilla na een kwart wedstrijd op 0-1 in Castellon. Via Giuseppe Rossi (penalty) en Marcos Ruben nam Villarreal de leiding, maar vlak voor tijd legde Alexis van Sevilla de eindstand vast op 2-2. Overigens speelde Villarreal driekwart duel met tien man, door een rode kaart van Diego Lopez.