Drieklapper Messi brengt Barça naar knock-outfase

1 november 2011, 22:38   Bijgewerkt: 2 november 2011, 01:57

FC Barcelona is na vier duels al zeker van een plaats bij de laatste zestien van de Champions League. De Spaanse grootmacht rekende dinsdagavond met speels gemak af met Viktoria Plzen: 0-4. Lionel Messi toonde met drie treffers nog maar eens zijn waarde voor de Catalanen, die in het zadel werden geholpen door een vroege rode kaart van de Tsjechen.

Door de remise eerder op de avond tussen AC Milan en Bate Borisov (1-1) wist Barcelona vooraf dat het bij winst geplaatst zou zijn voor de knock-outfase. Trainer Josep Guardiola besloot Xavi, Andrès Iniesta en David Villa rust te geven en gunde Cesc Fabregas en Joan Isaac Cuenca een basisplek. De twintigjarige Cuenca deed zaterdag al van zich spreken door in het duel tegen Real Mallorca (5-0) voor zijn eerste goal in de hoofdmacht te tekenen.

Barcelona verscheen ongeïnspireerd aan de aftrap. Het liet het ijverige Plzen in de beginfase zijn gang gaan en de Catalanen liepen er zelf wat verloren bij. Het zorgde er bijna voor dat de Tsjechen aan de leiding kwamen. Milan Petrzela had de 1-0 moeten maken nadat hij zomaar alleen door mocht lopen, maar Victor Valdes bleek als enige Barcelona-speler wel bij de les en redde knap.

Het duel was daarmee gespeeld. De Tsjechen waren niet meer in staat om het pressiespel te spelen waarmee ze Barça in de openingsfase toch enigszins in de verlegenheid hadden gebracht en beperkten zich in het restant van de partij tot teruglopen. Messi zag daardoor kans om nog twee doelpunten voor de Spaanse grootmacht te maken. Daarvoor had Ptrzela nog een levensgrote kans op een eretreffer laten liggen door van dichtbij in het zijnet te knallen, waarna Fabregas tussen de 201ste en 202e Barcelona-goal van Messi in het Catalaanse kwartet vol maakte: 0-4.

Met zijn drieklapper dirigeerde Messi de ploeg van Guardiola hoogstpersoonlijk naar de knock-outfase, waardoor niemand voorlopig het woord 'vormcrisis' zal durven linken aan de kleine Argentijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen