Geplaagd Ajax staat voor cruciaal duel

21 november 2011, 11:15   Bijgewerkt: 21 november 2011, 11:36

In een week waarin de soap rond Johan Cruijff, Louis van Gaal en de raad van commissarissen ongetwijfeld onverminderd door zal gaan, staat Ajax ook sportief onder hoogspanning. Dinsdag staat in Frankrijk de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Lyon op het programma, waarin de club zich voor het eerst sinds 2005 kan verzekeren van een plek in de tweede ronde van het miljoenenbal.

Het ging de afgelopen dagen over van alles bij Ajax. Over commissarissen, beleid en beleidsmakers, Louis van Gaal, Johan Cruijff, Edgar Davids, onderlinge verwijten, oud zeer en zelfs vermeend racisme. Van het keurige Ajax is weinig over, de club is één grote puinhoop geworden waar de verschillende kampen elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Wie voor de één is, is tegen de ander en andersom. Die situatie zal nog wel even zo blijven, in ieder geval tot de ledenraad volgende week maandag weer bij elkaar komt. Dan wordt er gestemd en zal duidelijk worden hoe het verder gaat.

Want overwinteren in de lucratieve Champions League is iets bijzonders geworden voor Nederlandse ploegen. Het lukte Ajax voor het laatst in het seizoen 2005/ 2006, toen het tweede werd in een groep met Arsenal, Sparta Praag en FC Thün. Daarna lukte het alleen PSV nog één keer om de tweede ronde te halen, een jaar later. In de vier Europese seizoenen die daarop volgden, was het voor de Nederlandse deelnemer(s) aan het miljoenenbal altijd na één ronde afgelopen. Het gat naar de Europese subtop groeide, de achtste finale van de CL leek een brug te ver.

Over één ding zal trainer Frank de Boer niet ontevreden zijn: dat de cruciale wedstrijd tegen Lyon in Frankrijk is. Misschien kan de selectie zich in het zonnige Frankrijk afsluiten van de chaos op de Toekomst en in de ArenA. Het gaat in Lyon even maar om één ding: succes in de Champions League. Dat is voor Ajax meer dan welkom.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen