Dominant Lyon wint nipt van stuntploeg APOEL

14 februari 2012, 22:47   Bijgewerkt: 14 februari 2012, 23:06

APOEL Nicosia mag nog altijd dromen van een plekje in de kwartfinale van de Champions League. De stuntploeg uit Cyprus, die zich zeer verrassend als groepswinnaar wist te plaatsen voor de knock-outfase van het kampioenenbal, hield dinsdagavond de schade beperkt tegen Olympique Lyon. De Franse topclub was oppermachtig in het Stade de Gerland, maar wist maar één keer het net te vinden: 1-0.

De selectie van Ajax zal zich hebben zitten te verbijten voor de televisie. De Amsterdammers werden in de laatste speelronde van de poulefase op doelsaldo door Lyon uit de Champions League gewipt en zagen hun potentiële opponent in de achtste finales bijzonder weinig creëren tegen de Ligue 1-club.

Lyon was in de eerste helft het meest in balbezit. De thuisploeg wist echter amper openingen te vinden in de versterkte Cypriotische defensie. Ook een handvol corners leverde weinig gevaar op. Doelman Hugo Lloris van Lyon keek voornamelijk werkloos toe in de eerste helft.

Ook na de rust was Lyon de betere ploeg. Met een van richting veranderd schot brak Lacazette in de 58e minuut de ban. Hij werd meteen na zijn doelpunt gewisseld. Lyon kon na de openingstreffer ondanks diverse kansen de voorsprong tegen de stugge Cyprioten niet vergroten.

APOEL houdt daardoor nog zicht op een plekje bij de laatste acht. De return op Cyprus vindt plaats op woensdag 7 maart.