Bilbao stunt tegen ManU, exit Standard

15 maart 2012, 20:51   Bijgewerkt: 15 maart 2012, 21:19

De sensatie van Athletic de Bilbao is compleet. De Basken hebben Manchester United de weg naar de kwartfinale van de Europa League versperd. Nadat ze vorige week al stuntten met een 3-2 zege op Old Trafford, maakten ze het donderdag voor eigen publiek af. Er werd met 2-1 gewonnen.

Athletic verdedigde dus een voorsprong in eigen huis. Maar van verdedigen wilde het niets weten. Het speelde leuk voetbal, net zoals in Engeland. Hard gezegd was Manchester United eigenlijk nergens, zowel thuis als uit. Fernando Llorente zorgde na een kwart wedstrijd op fraaie wijze voor de verdiende 1-0. De goalgetter volleerde een lange bal van Fernando Amorebieta, over zestig meter, binnen.

Daarna bleef Athletic The Red Devils te kijk zetten. Na 65 minuten vergrootte Oscar De Marcos de score tot 2-0. Met een harde afstandsknal, van ongeveer twintig meter, redde Wayne Rooney tien minuten voor tijd de Engelse eer.

Hannover 96 schaarde zich ook bij de laatste acht, ten koste van Standard Luik. De Duitsers verschaften zichzelf vorige week een prima uitgangspositie door met 2-2 gelijk te spelen in België en vanavond maakten ze het op eigen terrein af: 4-0.

Standard maakte in de AWD Arena een zwakke indruk. Al in de vierde minuut liet de Belgische defensie Mohammed Abdellaoue er ongehinderd 1-0 van maken. Sergio Pinto en invaller Didier Konan Ya maakten er vervolgens 3-0 van. De ongelukkige Standard-verdediger Kanu veranderde de bal bij beide goals van richting. In de extra tijd legde Pinto de eindscore vast op 4-0. Door twee gele kaarten van Serge Gakpe speelde Standard het laatste half uur overigens met tien man.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen