Doelman Chiotis held van APOEL Nicosia

7 maart 2012, 23:28   Bijgewerkt: 8 maart 2012, 00:05

Het sprookje van APOEL Nicosia duurt voort. De bescheiden Cyprioten hebben woensdag de kwartfinale van de Champions League bereikt door Olympique Lyon na strafschoppen te verslaan. Doelman Dionisis Chiotis ontpopte zich tot de grote held van APOEL, met twee gestopte penalty’s.

Olympique Lyon had de heenwedstrijd drie weken geleden met 1-0 gewonnen, maar APOEL had die schade woensdag voor eigen publiek al binnen negen minuten weggewerkt. Gustavo Manduca tikte bij de tweede paal binnen op aangeven van Konstantin Charalambidis.

Daarna boden APOEL, dat wel duidelijk het betere van het spel had, en Lyon weinig spektakel en dus moest er verlengd worden. Ook in het extra half uur viel er niet veel te genieten. Wel speelde de thuisclub de laatste vijf minuten met een man minder. Manduca kreeg voor een tackle op invaller Alexandre Lacazette zijn tweede gele kaart en moest dus vroegtijdig naar de kant. Zijn eerste gele prent kreeg de doelpuntenmaker voor het uittrekken van zijn shirt, na de 1-0. Een Guidetti’tje, dus.

Met een man minder hield APOEL stand, waardoor de beslissing vanaf elf meter moest vallen. De eerste zes strafschoppen werden allemaal benut, maar daarna pakte Dionisis Chiotis de inzetten van Lacazette en ex-Feyenoorder Michel Bastos.

Daarmee schrijft APOEL Nicosia geschiedenis. Niet alleen is het de eerste club uit Cyprus ooit die bij de beste acht van Europa hoort; ook is het de eerste club ooit die na het spelen van drie voorrondes tot de kwartfinale reikt. Skënderbeu Korçë, Slovan Bratislava, Wisla Krakow, Zenit St. Petersburg, FC Porto en Shaktar Donetsk werden allemaal afgeschud en nu dus Olympique Lyon.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen