Martens laat return tegen Udinese schieten

14 maart 2012, 08:04   Bijgewerkt: 14 maart 2012, 10:01

AZ moet het in de Europa League-return tegen Udinese, donderdag, stellen zonder Maarten Martens. De Belgische middenvelder heeft last van een bovenbeenblessure en blijft in Alkmaar om aan zijn herstel te werken, zegt hij in De Telegraaf.

Martens liep de blessure enkele weken geleden op. Sindsdien speelde hij enkele wedstrijden met pijnstillers. Dat kan niet zo blijven doorgaan, stelt hij. "Ik kan in principe elke wedstrijd spelen. Of dat verstandig is, is een heel ander verhaal. Daarom ga je nu af op hoe je je voelt voor een duel. Dat is nu een stuk minder. Dan nog kan ik spelen, het risico is ook niet heel groot. Anders had ik ook niet gespeeld tegen Heracles en Udinese. Maar het is wél zo dat ik daarbij ontstekingsremmers en pijnstillers heb geslikt. Dan gaat het goed, maar krijg ik wel een reactie. Dat is heel vervelend, want dan zit er vocht in mijn bovenbeen", aldus de vaardige Belg.

Volgens coach Gertjan Verbeek moet Martens de komende dagen herstellen. "En alleen als hij zaterdag weer volledig mee kan trainen, kan hij zondag eventueel spelen tegen NAC", blikt hij vooruit op het komende competitieduel van AZ.

AZ verdedigt donderdag in het Stadio Friuli van Udinese een 2-0 voorsprong. Mattias Johansson, in de winter aangetrokken, behoort voor het eerst tot de selectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen