Zwak ManU afgebluft door Bilbao, Standard gelijk

8 maart 2012, 22:55   Bijgewerkt: 8 maart 2012, 23:47

Na Ajax heeft ook Athletic de Bilbao Old Trafford met een overwinning verlaten. De Basken overrompelden Manchester United donderdag in de eerste ontmoeting in de achtste finales van de Europa League en wonnen dik verdiend met 3-2.

Het is geen geheim dat de Europa League in het rode deel van Manchester slechts als een troostprijs gezien wordt. En met die instelling speelde Manchester United vorige ronde al in de thuiswedstrijd tegen Ajax, wat tot een 2-1 nederlaag leidde. Doordat The Red Devils in Amsterdam al met 2-0 hadden gewonnen, kwamen ze ermee weg. Lering trokken ze er echter niet uit, want tegen Bilbao gingen ze op dezelfde voet verder. Met het grote verschil dat er nu nog een return is.

Na een kwart wedstrijd schoot Wayne Rooney Manchester United in de rebound nog wel op voorsprong. Maar Bilbao was voor rust duidelijk de betere ploeg en kreeg kort voor de doelwissel ook de passende beloning. Op aangeven van Markel Susaeta Laskurain kopte Fernando Llorente raak.

Sir Alex Ferguson zal in de pauze ongetwijfeld tekeer gegaan zijn tegen zijn spelers, maar het hielp niet. Zijn formatie liet zich ook in het tweede bedrijf overlopen en kreeg daar achttien minuten voor het eindsignaal de rekening voor gepresenteerd. Oscar De Marcos volleerde raak, na een gechipte assist van Ander Herrera. Iker Muniain maakte er in blessuretijd zelfs nog 3-1 van voor Bilbao. Zestig tellen later benutte Rooney een strafschop en hield daarmee de hoop van Manchester levend. De penalty werd overigens, terecht, toegekend na een handsbal van De Marcos.

Standard Luik en Hannover 96 sloten na een vermakelijk duel op Sclessin af op 2-2. Voor de pauze hadden de Belgen het betere van het spel, de Duitsers daarna.

Lars Stindl zette Hannover na 22 minuten vanaf elf meter op voorsprong, maar via Yoni Buyens en Mohammed Tchité kantelde Standard binnen acht minuten de score. Mame Biram Diouf legde na 56 minuten de eindstand vast op 2-2.