Europees succes kan seizoen Chelsea redden

Ger
3 april 2012, 13:56

Met een plek in de halve finales van de Champions League kan Chelsea het seizoen toch nog kleur geven. Door de beroerde prestaties onder de inmiddels ontslagen coach Andre Villas-Boas verdween de titel in de Premier League uit het zicht. Maar op het hoogste Europese podium doet de club onder leiding van interim-coach Roberto di Matteo nog steeds mee.

Chelsea won vorige week in Portugal de eerste wedstrijd in de kwartfinales met 1-0 van Benfica. De ploeg kan het karwei morgen voor eigen publiek afmaken. Di Matteo heeft zijn team wel al gewaarschuwd dat de plek in de halve eindstrijd nog niet binnen is. "We moeten absoluut scherp blijven. Slechts vijftig procent van de klus is geklaard. De kwalificatie gaat over twee wedstrijden."

{image[279467][left-half][]}Volgens de trainer is Benfica buiten het eigen stadion erg sterk. "Ze zijn zeker in staat om in uitwedstrijden te scoren. We moeten ons hoofd er absoluut bij houden. De afgelopen drie weken hebben we laten zien dat we kunnen vechten. Zeker de overwinning zaterdag op Villa was heel goed, want we hadden het na de 2-2 ook op kunnen geven, maar we gingen door en met succes."

Onder leiding van Di Matteo won Chelsea zes van de acht wedstrijden. Ook de Spaanse aanvaller Fernando Torres is opgebloeid onder de tijdelijke coach. Hij maakte zaterdag zijn eerste doelpunt in de Premier League sinds september. Ook gaf hij de assist waaruit oud-Feyenoorder Salomon Kalou de enige treffer maakte tegen Benfica. Onder leiding van Di Matteo beëindigde hij vorige maand al een lange periode van 'droogte' met twee doelpunten in de FA Cup.

{image-old[59963][right-half][]}Di Matteo geniet van Torres. "De doelpunten zijn belangrijk voor hem, maar hij laat ook anderen scoren. Hij werkt zo ontzettend hard voor iedereen. Hij heeft het enorm naar zijn zin en voetbal met plezier. De lach is terug op zijn gezicht en hij heeft ontzettend veel zelfvertrouwen."

Benfica acht zich echter zeker niet kansloos op Stamford Bridge. Volgens trainer Jorge Jesus was zijn ploeg ook beter in het eerste duel in Portugal. "Wij domineerden de wedstrijd, maar Chelsea had net wat meer geluk en ging aan de haal met de overwinning. Maar we weten dat wij ook in uitduels kunnen scoren, dus we hebben zeker geen angst. We kunnen in Londen net zo goed winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen