Zuinig Chelsea geeft Barça lesje in effectiviteit

18 april 2012, 22:37   Bijgewerkt: 18 april 2012, 23:05

Chelsea heeft de eerste confrontatie met FC Barcelona in de halve finale van de Champions League verrassend weten te winnen. Op Stamford Bridge waren de Catalanen met name in de eerste helft heer en meester, maar de ploeg van trainer Josep Guardiola  toonde zich onzorgvuldig in de afronding. Een bevlieging van Didier Drogba bezorgde de Londenaren een goed perspectief voor de return in Nou Camp van volgende week: 1-0.

De bedoelingen van Chelsea waren vanaf de aftrap duidelijk. De thuisploeg trok zich terug op eigen helft, hield het speelveld voor Barcelona klein en gokte met 'lange ballen' richting aanvalsleider Drogba op een snelle tegenstoot.

Zonder groots te spelen dwong Barcelona, met Ibrahim Afellay op de tribune, in de eerste helft meteen al legio kansen af. Met name Cesc Fabregas was een paar keer dicht bij de openingstreffer. De voormalige middenvelder van Arsenal wilde het allemaal echter net iets te mooi doen. Doelman Petr Cech hield met een aantal goede reddingen Lionel Messi en Andres Iniesta van scoren af. Alexis Sanchez tikte de bal, uit de eerste kans van de wedstrijd, op de lat.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld te zien. Bij Barcelona ontbrak de speciale klasse om de stevige muur van Chelsea te slopen. Alexis Sanchez miste opnieuw een droomkans. Een kopbal van Puyol in de slotfase werd fraai gekeerd door de sterke Cech, die in de extra tijd nog een schot van invaller Pedro op de paal zag eindigen.