Scorende debutant Schilder: "Geeft goed gevoel"

6 juli 2012, 08:17

Robbert Schilder fleurde zijn officiële debuut voor FC Twente donderdag op met twee doelpunten. Tegen UE Santa Coloma hielp de multifunctionele linkspoot zijn nieuwe club voor rust met twee treffers aan een 2-0 voorsprong. Het werd uiteindelijk 6-0.

Schilder beschrijft het treffen met Santa Coloma als een wedstrijd 'met een mooie entourage, waarbij veel publiek was'. "Het heeft wel iets speciaals dat mijn eerste officiële wedstrijd in het stadion is. Een goede grasmat, twee goals. Het geeft een goed gevoel", zegt de oud-Ajacied, overgekomen van NAC Breda, op de clubwebsite.

"De tegenstander was misschien niet echt goed, maar het is wel lekker dat dit in tegenstelling tot de duels met de amateurs ergens om gaat", zegt Schilder over het duel met Santa Coloma. "Eigenlijk zijn dit soort duels Twente onwaardig. Daar is de club inmiddels te goed voor, maar we moeten zorgen dat we die rondes doorkomen."

Zelf speelde Schilder het eerste uur van de wedstrijd op het middenveld, daarna kwam hij links achterin te staan. "Mijn voorkeur heeft het middenveld, dat is duidelijk. Ik kan echter op beide posities uit te voeten. Het is fijn om met jongens te spelen die zowel de diepte in gaan als de bal in de voet willen krijgen. Met Brama in mijn rug heb ik meer ruimte om aanvallend mee te doen. Ik heb er erg veel zin in bij deze club."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen