Verbeek: "Drie maten te klein voor Anzhi"

31 augustus 2012, 07:15

Coach Gertjan Verbeek trapte na afloop van de Europese uitschakeling van AZ tegen Anzhi Makhachkala een open deur in. "We waren niet een of twee, maar drie maten te klein voor Anzhi", zei hij na het 0-5 verlies tegen het ANP.

“Anzhi gaf ons vorige week nog het gevoel dat er iets viel te halen", vervolgde Verbeek, doelend op de kleine nederlaag (1-0). "Maar vandaag hebben ze vol gas gegeven. Ze waren op alle fronten sterker. Zij benutten bijvoorbeeld wel de kansen. De klasse droop er soms van af."

"Het leek makkelijk voor ons", vulde Anzhi-coach Guus Hiddink aan. "Maar we moesten het wel even doen. Na die 1-0 en 2-0 brak de weerstand van AZ. Daarna hebben we het goed uitgespeeld."

Domper voor AZ was het uitvallen van Maarten Martens. "Martens had al last van zijn hamstring", zei Verbeek. "Maar we dachten dat het wel weer ging. We hadden afgesproken dat hij er uit zou gaan als hij weer iets zou voelen. Dat gebeurde dus ook. Want bij een spierscheuring zijn we hem langer kwijt."

Het is nog onduidelijk of Martens zondag kan spelen in de topper tegen PSV. Vrijdag zit Verbeek om de tafel met Markus Henriksen, de beoogde aanwinst van AZ. "Hopelijk komt hij nog en is hij niet te veel van ons geschrokken", lachte hij. "Nee, ik weet nog niet of hij bij onze selectie voor de wedstrijd tegen PSV zit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen