Verbeek: “Niet echt een thuisduel voor Anzhi”

22 augustus 2012, 20:08

AZ voetbalt donderdag de heenwedstrijd in de laatste voorronde van de Europa League tegen Anzhi Makhachkala. Het duel wordt niet in Dagestan, maar in Moskou afgewerkt en dus zal de Russische miljoenenformatie weinig van het thuisvoordeel merken, denkt AZ-coach Gertjan Verbeek.

“Anzhi Makhachkala heeft de intentie om met zo min mogelijk inspanningen een maximaal resultaat te behalen”, zei Verbeek woensdag op de website van AZ. “Het is voor hen ook niet echt een thuiswedstrijd hier in Moskou, dus ze wachten graag af wat wij gaan doen. Als ze vinden dat ze afstand moeten nemen, gooien ze het tempo iets omhoog. Met hun individuele kwaliteit proberen ze dan een winst te forceren. Maar hoe dan ook, hun defensie blijft gesloten.”

Bij Anzhi staat Guus Hiddink aan het roer. “Of ik bang ben voor hem? Nee, ik ben voor niemand bang. Zeker niet voor Guus Hiddink. Dat is juist een heel aardige man. Er is altijd een plan, ook om Hiddink af te stoppen. Aan ons om dat plan op te stellen”, aldus Verbeek, die een dolletje met Russische media niet uit de weg ging.

“Nederlandse coaches staan hier in Rusland bekend om hun liefde voor geld. Dick Advocaat, Guus Hiddink; allebei coaches wiens bankrekening wij spekken met miljoenen roebels. Houdt u ook zo van geld?”, vroeg een Russische journalist. Verbeek reageerde gevat. “Volgens mij houden heel veel Russen ook behoorlijk van geld, vooral van zwart geld. Jij houdt ook van geld. Als je hard genoeg studeert, krijg je het wellicht ooit.” “Wat als ik u een blanco cheque of tien miljoen zou geven. Wat zou u daarmee doen?”, counterde de journalist. Verbeek antwoordde met een lach. “Dat geld zou ik weggeven aan andere mensen. Ik werk voor mijn plezier.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen