ManU overleeft controversiële goal, City verliest

26 december 2012, 17:58   Bijgewerkt: 26 december 2012, 21:46

Manchester United is ontsnapt aan puntenverlies op Boxing Day. De ploeg van manager Sir Alex Ferguson kwam op het eigen Old Trafford tegen Newcastle United drie keer op achterstand, maar won desondanks met 4-3. Het winnende doelpunt viel pas in de slotfase via Javier Hernandez. Titelconcurrent Manchester City liep averij op bij Sunderland. De landskampioen ging met 1-0 onderuit.

Al in de vierde minuut kwam Manchester United voor de eerste keer op achterstand. Doelman David De Gea liet een afstandsschot van Demba Ba los en in de rebound schoot James Perch raak. Voetballend wilde het niet echt vlotten met de thuisclub, maar een standaardsituatie bood uitkomst. Newcastle United kreeg een vrije trap van Robin van Persie niet weg, waarvan Jonny Evans profiteerde.

Diezelfde Evans was even later, zo rond het half uur, de schlemiel met een controversieel eigen doelpunt. De verdediger gleed een schot van Danny Simpson achter zijn eigen keeper. Omdat Papiss Cisse hinderlijk buitenspel liep, werd de goal aanvankelijk afgekeurd. Maar omdat de Newcastle-speler het speeltuig niet raakte, kende scheidsrechter Mike Dean het doelpunt na overleg met zijn assistent alsnog toe. Dit tot grote woede van Manchester United.

Uiteindelijk bleven de punten toch nog op Old Trafford. Na half ingrijpen van Newcastle-doelman Tim Krul trof Van Persie doel in de rebound. Vlak voor tijd schoot Javier Hernandez, helemaal vrijgelaten, de verlossende 4-3 binnen.

Kort daarvoor had Cisse aan de andere kant de paal geraakt. In de slotminuut viel Vurnon Anita, die een prima partij speelde voor Newcastle United, uit met een ogenschijnlijk zware blessure. De oud-Ajacied werd hard geraakt door Luis Antonio Valencia. Bij Manchester United bleef Alexander Büttner overigens op de bank.

Koploper Manchester United heeft nu zeven punten voorsprong op de naaste concurrent, aartsrivaal Manchester City. Die ploeg verloor op bezoek bij Sunderland met 1-0. City-sluitpost Joe Hart verkeek zich in de 53ste minuut volledig op een afstandsschot van Adam Johnson en liet zich in de korte hoek passeren. Die dreun kwam Manchester City, met Karim Rekik als reserve, niet meer te boven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen