Vonk: "Misschien anders moeten uitdrukken"

Ger
10 december 2012, 19:48   Bijgewerkt: 10 december 2012, 20:40

Michel Vonk is geschrokken door de vele negatieve reacties naar aanleiding van zijn controversiële uitlatingen na de verloren derby tegen Excelsior. De trainer van Sparta verdedigde vrijdagavond zijn aanvaller Donovan Deekman, die rood had gekregen nadat hij op een tegenstander was gaan staan.

Zijn opstelling kwam Vonk op veel kritiek te staan. "Zulke trainers horen in onze sport niet thuis", zei KNVB-voorzitter Michael van Praag maandag zelfs. Excelsior-Sparta was de eerste wedstrijd in het Nederlandse betaald voetbal sinds grensrechter Richard Nieuwenhuizen vorige week doodgeschopt werd door tieners.

Vonk zei tegen RTV Rijnmond geschrokken te zijn van alle ophef. "Intern hebben we dit besproken. Misschien had ik me wel anders moeten uitdrukken. Dat realiseer ik me wel in dit weekeinde. Het is jammer dat ik dat gedaan heb, achteraf. De volgende keer zal ik het misschien anders doen. Ik moet hiervan leren."

"Maar we moeten wel realistisch blijven. Ik hoop dat we hier 52 weken lang op letten en niet één weekeinde waarin wij als Sparta onder de loep hebben gelegen. Het is niet de bedoeling, denk ik, dat ongelukkige uitspraken tot een hetze in Nederland kunnen leiden."

Sparta-directeur Wiljan Vloet wilde niet zeggen of Vonk is bestraft. "Dat houden we intern." De beleidsbepaler kan zich niet vinden in de harde uitlatingen van Van Praag. "Ik vind het respectloos hoe hij reageert."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen