Lazio-Napoli gelijk, Juventus lachende derde

9 februari 2013, 22:45   Bijgewerkt: 10 februari 2013, 00:04

Juventus is de grote winnaar van speelronde 24 in de Serie A geworden. De lijstaanvoerder won zaterdag met 2-0 van Fiorentina en zag concurrent Napoli later op de avond met 1-1 gelijkspelen bij Lazio, de nummer drie van de ranglijst. Daardoor liep de voorsprong van de regerend landskampioen op Napoli op tot vijf punten.

Omdat Lazio kan bogen op een sterke achterhoede, met keeper Federico Marchetti al het hele seizoen als grote uitblinker, laten de Romeinen de tegenstander over het algemeen het spel maken. Napoli is, met aanvallende vedettes als Edinson Cavani en Marek Hamsik, een team dat daar normaal gretig op toehapt. Dat spelbeeld werd dan ook verwacht in Rome, maar het omgekeerde was aanvankelijk het geval.

Lazio ging aanvallend van start en kwam al in de twaalfde minuut op 1-0 via Sergio Floccari. De spits nam de bal aan met de borst en schoot raak. Daarna bleef Lazio de bovenliggende partij en kreeg het ook kansen op de 2-0. Zo ramde Floccari het speeltuig van grote afstand op de paal van het Napolitaanse doel.

Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Napoli wel steeds beter in de wedstrijd. Cavani kopte bijvoorbeeld snoeihard op de lat. Na de pauze zocht Napoli verder naar de 1-1, maar de finesse en creativiteit ontbrak bij de bezoekers. En dus leek Lazio de winst naar zich toe te trekken. Leek, want in de slotfase ging het toch mis.

Gökhan Inler raakte met een afstandsschot de lat, maar even later was het uit een corner wel raak. Hugo Armando Campagnaro doelpuntte met een fraaie volley. In de slotminuten speelden beide ploegen vol voor de drie punten, waardoor het tot de laatste seconde boeiend bleef in het Olympisch Stadion van Rome. Lazio was het dichtst bij de overwinning. Floccari had echter pech en raakte opnieuw het houtwerk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen