Van de Looi: "Zullen het zelf moeten doen"

8 februari 2013, 18:21

FC Groningen moet het zaterdag in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk zonder Robert Maaskant stellen. De coach is voor één duel geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tegen AZ vorige week. Daarom blikte assistent-trainer Erwin van de Looi vrijdag vooruit op de confrontatie met de Brabanders.

In Alkmaar won Groningen afgelopen zaterdag met 0-1 van AZ. De noorderlingen lieten de Noord-Hollanders vooral het spel maken. Tegen RKC is die tactiek niet mogelijk, verwacht Van de Looi. "Wij zullen het vooral zelf moeten doen. In de uitwedstrijd in Waalwijk waren zij al aan het ‘inzakken’ en reageren. Hun kracht ligt dan ook vooral in de counter", vertelt hij op de clubwebsite.

"Wij moeten goed met ons balbezit omgaan en vanuit de kleine ruimte proberen kansen te creëren. Onze voetballende kwaliteiten worden meer aangesproken", gaat Van de Looi verder. "We zullen langer beter moeten voetballen dan de 25 minuten van vorige week. Bij RKC staat een nog vrij onervaren keeper in het doel door de schorsing van Jeroen Zoet en hem zullen we goed gaan testen."

Groningen mist Mitchell Schet (knieblessure) en de geschorste Leandro Bacuna. RKC-coach Erwin Koeman heeft, naast Zoet, ook Sander Duits op het strafbankje zitten. Daarnaast zijn Peter Jungschläger en Mark Janssen geblesseerd. Guy Ramos keert terug van zijn deelname met Kaapverdië aan de Afrika Cup in Zuid-Afrika.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen