Oranje juicht nog niet, maar weet: "Brazilië is dichtbij"

23 maart 2013, 10:00

Over de wedstrijd tussen Nederland en Estland, vrijdag in de Amsterdam ArenA, zullen geen Kamervragen gesteld worden. Het spel was niet denderend, maar met het resultaat (3-0) was niets mis. Zeker omdat uit Boedapest het bericht doorsijpelde dat Hongarije en Roemenië onderling de punten verdeeld (2-2) hadden.

Door dat resultaat is Brazilië plotseling om de hoek voor Oranje. Na vijf wedstrijden heeft de ploeg van bondscoach Louis van Gaal een voorsprong van vijf punten op de Roemenen en de Hongaren, twee teams die eerder deze cyclus voor eigen publiek al verslagen werden door Oranje. Er lijkt dus nog heel weinig mis te kunnen gaan voor Oranje, zeker als dinsdag een goed resultaat geboekt wordt tegen Roemenië.

Met Roemenië treft Oranje dinsdag een heel andere ploeg dan Estland, dat vooral naar de ArenA leek te zijn gekomen om de schade beperkt te houden. "Gezien de stand, moet Roemenië aanvallen", weet De Vrij. "Dat kan dus interessant worden."

Strootman sluit zich daarbij aan. "Dat wordt een heel andere wedstrijd dan tegen Estland. We moeten leren van dit duel, we zochten nu niet snel genoeg diepte. We sloegen te weinig een station op het veld over. Dat moet tegen Roemenië beter."

Want tegen Roemenië kunnen slordigheden, die er tegen Estland af en toe nog waren, grote gevolgen hebben. Daar weet Daley Blind alles van, want hij ging onlangs in de Europa League met Ajax onderuit tegen het Roemeense Steaua Boekarest. Veel van de spelers die hij toen trof, staan dinsdag ook weer op het wedstrijdformulier. "Of Roemenië hetzelfde speelt als Steaua, weet ik eigenlijk niet", zegt de linksback van Ajax. "Maar Steaua...hmmmm. Laten we het daar maar niet te veel over hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen