Advocaat: "AZ kan het elke ploeg moeilijk maken"

23 oktober 2013, 13:04   Bijgewerkt: 23 oktober 2013, 15:59

AZ kan donderdag een grote stap richting Europese overwintering zetten. Als het in Kazachstan wint van Shakhter Karagandy, begint een plek in de volgende ronde al te lonken. Maar winnen van het onbekende Karagandy zal niet eenvoudig worden, stelt coach Dick Advocaat. "Ze hebben hier in Astana met 2-0 van Celtic gewonnen."

Karagandy begon dit seizoen, als kampioen van Kazachstan, in de Champions League. In de tweede voorronde van het miljoenenbal won het verrassend van BATE Borisov, waarna een ronde later KF Skënderbeu Korçë uit Albanië verslagen werd. In de laatste voorronde bleek Celtic, dat dinsdag met 2-1 van Ajax won, net te sterk. Karangandy won de eerste wedstrijd thuis met 2-0, maar ging uit met 0-3 onderuit.

"Shakhter Karagandy heeft een goed team", zegt Dick Advocaat, de coach van AZ, op de website van zijn ploeg. "Ze hebben hier in Astana met 2-0 van Celtic gewonnen. Dat zegt wel iets. Het had weinig gescheeld of ze speelden nu in de Champions League. Ik heb ze ook aan het werk gezien in het Europa League-duel met Maccabi Haifa (2-2, red.). Toen speelden ze ook een behoorlijk goede wedstrijd", vindt hij.

Toch mikt Advocaat op een goed resultaat in Astana. Het feit dat de coach pas net aan de slag gegaan is bij de club, telt wat hem betreft niet. "Het gaat in het voetbal elke dag om goede resultaten halen. Daar zijn we zondag tegen SC Cambuur mee begonnen. We gaan geen zes weken wachten en over processen praten. Met dit jonge, veelbelovende team kunnen we het elke tegenstander moeilijk maken."

Advocaat beschikt tegen Karagandy over een complete selectie. Hij zal niet veel wijzigingen doorvoeren ten opzichte van de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Cambuur, geeft hij aan. "Ik zie geen reden om veel te wisselen in de opstelling. Er is geen speler bij me gekomen met fysieke klachten. Mocht dat wel zo zijn geweest, dan had ik hem vervangen. Er staan namelijk genoeg frisse spelers langs de kant."

De wedstrijd tussen Karagandy en AZ begint donderdag om 18.00 uur Nederlandse tijd. AZ heeft vier punten na twee EL-wedstrijden, de ploeg uit Kazachstan één.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen