Overmars: "Alleen incidenteel groot bedrag investeren"

3 oktober 2013, 11:14   Bijgewerkt: 3 oktober 2013, 11:21

Sinds Marc Overmars directeur voetbalzaken is bij Ajax, hanteert de club een strikt beleid met betrekking tot transfers en salarissen. Op de officiële site van de regerend landskampioen zegt hij niet wakker te liggen van de bijnaam die het hem opleverde: Marc Netto. "We zijn een bepaalde weg ingeslagen en die route blijven we volgen."

Hij spreekt, die de bijnaam ter sprake komt, van een cliché dat ontstond als gevolg van zijn zuinige beleid. "'Die Overmars, die wil nooit wat uit geven'. Terwijl het natuurlijk veel genuanceerder ligt." Het nieuwe beleid betekent volgens hem dat er alleen nog incidenteel een groot bedrag uitgegeven wordt aan een speler. De aandacht richt zich verder op talent. "Het is zaak dat ze van onderaf naar boven komen borrelen. Ik ben ervan overtuigd dat supporters het kunnen accepteren als je daardoor een keer geen kampioen wordt. Zolang het beleid maar duidelijk is en het belang van de club ermee is gediend.”

Wat betreft transfers en contractverlengingen duldt de voormalig voetballer geen poespas en het moet allemaal fatsoenlijk en op een goede manier gaan. Transparantie is belangrijk, denkt de ex-international. "Ik denk dat wij een duidelijk signaal hebben afgegeven, bijvoorbeeld met betrekking tot salarissen. Spelers en hun makelaars weten inmiddels dat daar bij Ajax een bepaald maximum op zit. En dat wij graag met de presteerformule werken: als het met Ajax goed gaat, dan mogen de spelers ook navenant verdienen. Die insteek is nu aardig ingeburgerd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen