Advocaat: "Het stort niet zomaar in bij AZ"

Ger
6 november 2013, 15:13

De komst van Dick Advocaat heeft AZ vooralsnog geen windeieren gelegd. De Alkmaarse club gaat in de Eredivisie aan kop en staat er ook in de Europa League goed voor. Donderdag wacht een thuiswedstrijd tegen Shakhter Karagandy en kan kwalificatie voor de volgende ronde al een feit worden.

"Zowel financieel als sportief is kwalificatie voor de volgende ronde van de Europa League een goede zaak voor AZ. De clubnaam staat drie maanden lang bij het groepje overwinteraars, dat is goede reclame", zegt Advocaat op de website van AZ. In Astana eindigde het twee weken geleden in een gelijkspel (1-1). "In de tweede helft van het uitduel hebben we gedicteerd. Shakhter was alleen gevaarlijk bij standaardsituaties. Hier in Alkmaar zullen ze minder opportunistisch gaan spelen."

Advocaat gaat zijn basiselftal niet aanpassen. "De jongens die de kans hebben gekregen, hebben die gepakt. Voorlopig blijft het zo. Dit is een groep die heel graag vooruit wil. Dat stralen de spelers uit. De trainingsvormen worden erg scherp afgewerkt en het positiespel wordt steeds beter. Natuurlijk worden er nog regelmatig foutjes gemaakt, maar daar werken we aan. Ik zou niet weten waarom het zomaar zou instorten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen