Tadic: “Niet gemakkelijk om de beste te zijn”

11 november 2013, 09:12

Dusan Tadic betrad zondagmiddag voor het eerst als aanvoerder van FC Twente het veld. Op bezoek bij PEC Zwolle werd er gelijkgespeeld, terwijl er meer verwacht werd vanuit het Twentse kamp. Tadic weet dat zowel hij, als zijn ploeg, met een vormcrisis kampt.

"Ik snap dat de fans veel van mij verwachten", zei de Serviër in Sp!ts. "Ik moet beslissend zijn, maar ook leiding geven aan het team. Er wordt nu meer op me gelet, ook door de tegenstander. Ik krijg minder ruimte dan vorig seizoen."

Hij hoopt dat zijn ploeggenoten gebruik kunnen maken van de ruimte die ontstaat, doordat tegenstanders een extra man op zijn persoon zetten. Hij wil echter niet uit het zicht verdwijnen. "Ik moet belangrijker zijn. Ik weet dat ik een bepaalde status heb, dat mensen mij beschouwen als misschien de beste speler van de competitie. Maar dat is ook niet altijd gemakkelijk."

Dat hij uitgerekend in een periode, waarin hij niet goed uit de verf komt, de aanvoerdersband voor het eerst mocht dagen, acht hij niet per se onverstandig. "Rasmus Bengtsson was vandaag geschorst, Wout Brama is al een hele poos geblesseerd. Maar leiderschap zit wel in me. Straks in de bus zullen we het ook weer hebben over wat er mis ging en wat beter moet. Alleen zo kunnen we ons verbeteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen