Doelpuntrijk gelijkspel brengt AZ groepswinst

12 december 2013, 23:04

AZ heeft donderdag de groepswinst in groep L van de Europa League geclaimd na een gelijkspel bij PAOK Saloniki. Het jeugdige team dat trainer Dick Advocaat in Griekenland het veld in stuurde speelde met 2-2 gelijk tegen de ploeg van trainer Huub Stevens

Thomas Lam zette de Alkmaarders na een half uur spelen voor de eerste keer op voorsprong. De verdediger draaide na een knappe pass van Willie Overtoom weg bij de PAOK-defensie en schoot vervolgens via de binnenkant van de paal binnen.

Lang kon AZ niet genieten van de voorsprong, want een minuut of vijf later stond het alweer gelijk. Een strafschop, veroorzaakt door Fernando Lewis, werd door Lucas overtuigend binnengeschoten. 1-1 was ook de ruststand.

De 2-1 van AZ werd in de 71e minuut eveneens vanaf de strafschopstip gemaakt. Donny Gorter schoof de bal vanaf elf meter beheerst binnen na een handsbal van Costin Lazar. Ook de hernieuwde voorsprong wist de ploeg van Advocaat niet vast te houden. In de slotseconden maakte invaller Stelios Pozoglou er tenslotte 2-2 van.

Voor de Alkmaarders was dat voldoende na het 1-1 gelijkspel in eigen huis. Beide ploegen eindigen op twaalf punten, maar het aantal uitdoelpunten van AZ geeft de doorslag.