Cardiff City geeft in slotfase 2-0 voorsprong weg

28 december 2013, 20:34

Cardiff City leek zaterdag, een dag na het ontslag van manager Malky Mackay, drie belangrijke punten te gaan pakken in de Engelse Premier League. De promovendus nam thuis, met interim-coaches David Kerslake en Joe McBride op de bank, een 2-0 voorsprong op degradatieconcurrent Sunderland. In de slotfase ging het echter mis: 2-2.

Cardiff City kwam al binnen zes minuten aan de leiding. Jordon Mutch haalde vanaf de rand van het strafschopgebied uit en zag zijn inzet via de voet van Modibo Diakite binnen vliegen in de korte hoek. Fraizer Campbell verdubbelde na een klein uur spelen volkomen verdiend de marge, waarmee de buit binnen leek voor de equipe uit Wales.

Op aangeven van Emanuele Giaccherini punterde Steven Fletcher in de 83ste minuut echter de aansluitingstreffer tegen de touwen. Cardiff City ging in de slotfase steeds meer achteruit lopen en dat werd de Welshmen in de vijfde minuut van de extra tijd fataal. Jack Colback bepaalde met een schot, dat tot twee keer toe van richting werd veranderd, de eindstand op 2-2.

Cardiff City had bij winst weer wat lucht in de strijd tegen degradatie, maar heeft nu slechts een marge van twee punten naar de rode streep. Sunderland blijft ondanks het gelijkspel hekkensluiter in de Premier League. De achterstand op Cardiff City bedraagt vier punten.

Mackay leidde Cardiff City vorig seizoen naar de Premier League, maar het boterde desondanks niet tussen hem en eigenaar Vincent Tan. Vrijdag, een dag na de 0-3 nederlaag tegen Southampton, kwam er een einde aan de samenwerking. Ole Gunnar Solskjaer is naar verluidt in beeld als opvolger van Mackay.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen