"Nederlaag tegen Salzburg zien we als incident"

21 februari 2014, 15:32

Aanstaande zondag (14.30 uur) kruisen Ajax en AZ de degens in de Amsterdam ArenA. Beide ploegen kwamen donderdag in actie in de Europa League, maar zullen hier nogal een verschillend gevoel aan over hebben gehouden. Ajax stapte met het schaamrood op de kaken van het veld af tegen Red Bull Salzburg, terwijl AZ keurig met 0-1 won bij het Tsjechische Slovan Liberec. Ajax-coach Frank de Boer wil dat zijn manschappen snel schakelen.

"Over zo'n 48 uur staat AZ weer klaar", sprak De Boer de dag na het Europa League-debacle tegen Salzburg. De keuzeheer van de Amsterdammers wil niet dat het vertrouwen van zijn ploeg aangetast wordt door de ruime nederlaag van donderdag: "De nederlaag tegen Salzburg zien we als incident. We moeten onszelf dan ook zeker niet in de put praten. We staan niet voor niets bovenaan in de Eredivisie. De focus gaat nu gewoon weer op AZ. We moeten zo snel mogelijk proberen om de domper van gisteravond recht te zetten."

De Boer verwacht dat AZ gretig en aanvallend voor de dag zal komen in de ArenA: "Ze hebben niets te verliezen. En Dick Advocaat kennende zal hij ze vrij laten spelen op de manier zoals ze dat altijd doen. Met aanvallend en dominant voetbal. Eigenlijk een beetje op dezelfde manier zoals wij dat ook doen. Ik verwacht dan ook twee vergelijkbare speelstijlen tegenover elkaar", aldus De Boer, die niet kan beschikken over Lasse Schöne (enkel), Thulani Serero (lies) en Nicolai Boilesen (hamstring).

Schöne was de afgelopen weken zeer belangrijk voor Ajax. In de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen deed de Deen van zich spreken met een hattrick. "Het is jammer dat hij er nu even uit is", vindt De Boer. "Hij zat juist in een goede periode. We moeten er mee om leren gaan. Ik heb niet voor niets altijd gezegd: we doen het niet met 11 maar met 26 á 27 spelers. Dat blijkt nu maar weer. Ten opzichte van vorige week zijn er nu drie man tijdelijk uitgeschakeld. Nu krijgen andere spelers de kans."

Ajax-talent Ricardo Kishna maakt een stormachtige ontwikkeling door. Op de vraag of de jonge aanvaller opnieuw bij de selectie zit, antwoordde De Boer als volgt: "We zullen kijken wat goed voor hem is. Een jonge speler moet veel minuten maken en dat kan het beste bij Jong Ajax. Aan de andere motiveert een uitverkiezing bij het eerste elftal natuurlijk ook. We zullen van wedstrijd tot wedstrijd kijken wat goed voor hem is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen