Standaardsituaties helpen Twente langs Cambuur

2 februari 2014, 16:43   Bijgewerkt: 2 februari 2014, 17:30

FC Twente heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de strijd om het landskampioenschap. In Enschede wonnen de Tukkers met 3-1 van SC Cambuur. Bij rust leidden de Friezen met 0-1 door een benutte penalty van Ramon Leeuwin. In het tweede bedrijf stelde de thuisploeg orde op zaken. Door de overwinning heeft FC Twente nu nog maar één verliespunt meer dan koploper Ajax.

Vlak na rust kopte Luc Castaignos, die eerder twee dotten van kansen miste, de bal uit een goed genomen vrije trap van Dusan Tadic via de onderkant van de lat in het doel. In de zestigste minuut was het Shadrach Eghan die na een kort genomen corner vanaf de zestien met een geplaatst schot Twente op voorsprong bracht. Keeper Leonard Nienhuis verkeek zich daarbij op een listige stuit en ging niet geheel vrijuit. Tien minuten voor tijd was het aanvoerder Rasmus Bengtsson die uit een hoekschop met het hoofd de wedstrijd besliste.

De Friese goal deed de Tukkers wakker schrikken. Twente begon ineens te voetballen en kreeg via Roberto Rosales en Youness Mokhtar goede kansen. De beste mogelijkheid was vijf minuten voor rust voor Luc Castaignos. Maar de spits nam een steekbal niet goed aan waardoor hij slechts een puntertje kon produceren. Nienhuis was kansloos maar de paal bracht redding voor de bezoekers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen