Roma wint voor Strootman, late goal Higuaín redt Napoli

17 maart 2014, 20:58   Bijgewerkt: 17 maart 2014, 22:56

In een oranje Stadio Olimpico heeft AS Roma de onfortuinlijke Kevin Strootman op de best mogelijke manier een hart onder de riem gestoken. De ploeg en de supporters lieten op fraaie wijze merken mee te leven met de geblesseerde Nederlander en de thuiswedstrijd tegen Udinese werd met 3-2 gewonnen.

Op de sociale netwerken en diverse forums werden fans van Roma de afgelopen dagen opgeroepen om in het oranje naar het stadion te komen voor de wedstrijd tegen Udinese. Aan die oproep gaven de fans massaal gehoor, waardoor op de tribunes een bonte verzameling van oranje shirts, pruiken en andere uitdossingen te zien was. De spelers van Roma droegen tijdens de warming-up een speciaal shirt voor hun Nederlandse teamgenoot, die vorige week zijn voorste kruisband scheurde, met daarop de tekst 'Forza Kevin'.

Uitgerekend de grote meester van Roma, Francesco Totti, zette zijn ploeg in de wedstrijd tegen Udinese op het goede spoor. Hij tekende voor de 1-0 en toonde daarbij nogmaals het shirt van Strootman. Teamgenoot Mattia Destro maakte er nog voor rust 2-0 van, na de pauze kwam de overwinning van de Romeinen vrijwel niet meer in gevaar. Alleen in de allerlaatste minuten, toen Udinese teruggekomen was tot 3-2, werd het even spannend. Roma hield echter stand en zorgde er zo voor dat een fraaie avond in Olimpico passend eindigde.

Door de overwinning neemt Roma weer afstand van concurrent Napoli, dat eerder op de avond drie punten pakte. Op bezoek bij middenmoter Torino leek de nummer drie van de ranglijst genoegen te moeten nemen met een 0-0 gelijkspel, maar in de laatste minuut besliste Gonzalo Higuaín anders. De Argentijnse spits maakte het winnende doelpunt voor de bezoekers. De zege van Napoli was fortuinlijk, want Torino was twee keer dicht bij een doelpunt en de treffer van Higuaín was niet onomstreden, want volgens de thuisclub maakte de aanvaller een overtreding. Maar Napoli zal daar verder maling aan hebben, want een ticket voor de Champions League is door de driepunter weer dichterbij gekomen. De voorsprong op nummer vier Fiorentina is, met nog tien competitieduels te gaan, opgelopen tot tien punten. De nummers één en twee van de Italiaanse Serie A plaatsen zich rechtstreeks voor de Champions League, de nummer drie moet een voorronde spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen