Worstelend Dortmund na verlenging door in beker

7 april 2015, 23:12

Een desastreus seizoen kan voor Borussia Dortmund nog altijd eindigen met een trofee. Ten koste van TSV 1899 Hoffenheim plaatste de ploeg zich dinsdag voor de halve finale van het Duitse bekertoernooi. Diep in de verlenging maakte Sebastian Kehl, met een fraaie trap, het winnende doelpunt.

Met zijn goal zorgde Kehl voor de 3-2, een klap die Hoffenheim niet meer te boven kwam. De bezoekers waren uitstekend aan de wedstrijd begonnen en leken aan de winnende hand te zijn, halverwege was de stand 1-2. Het hoogtepunt van deze eerste helft was de goal van Roberto Firmino, die zijn ploeg met een fraaie stift op voorsprong zette. Dortmund moest hierdoor na rust komen en Pierre-Emerick Aubameyang zorgde er met zijn gelijkmaker voor dat een verlenging de beslissing moest brengen.

In dit extra half uur bleef een doelpunt lang uit, maar in de tweede helft zorgde Kehl voor de beslissing. Dortmund is zo de tweede halvefinalist in de DFB Pokal, eerder op de avond schaarde VfL Wolfsburg zich bij de laatste vier. De ploeg won, met Bas Dost in de basis, voor eigen publiek met 1-0 van SC Freiburg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen