Ancelotti: "Hadden wedstrijd beter moeten controleren"

8 maart 2017, 08:00

Na drie weken geleden voor eigen publiek al met 5-1 te hebben gewonnen, was Bayern München dinsdag in Londen in de return van de achtste finales van de Champions League met dezelfde cijfers te sterk voor Arsenal. Toch speelde de Duitse kampioen volgens trainer Carlo Ancelotti geen perfecte partij in het Emirates Stadium.

Bij rust stond Bayern nog met 1-0 achter, maar negen minuten na de pauze moest de thuisclub door een rode kaart van Laurent Koscielny verder met tien man. Robert Lewandowski benutte de daaropvolgende strafschop, waarna Bayern in de laatste 22 minuten mede door een doelpunt van Arjen Robben uitliep naar een 1-5 overwinning.

"Het was een zware wedstrijd", reageerde Ancelotti na afloop op de officiële website van Bayern München. "Tot de strafschop hadden we problemen in de verdediging. Arsenal zette druk, zoals we vooraf hadden verwacht. Desondanks hadden we de wedstrijd beter moeten controleren. In balbezit waren we niet zo goed als normaal, maar dat kan gebeuren. Het is lastig om gefocust te blijven als je met 5-1 voor staat. We wilden ons vasthouden aan onze spelopvatting, maar dat is niet eenvoudig als je zo'n ruime voorsprong hebt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen