Excelsior is op papier de favoriet in Rotterdamse derby

20 oktober 2017, 16:10
Foto: © ProShots

Het is komend weekend tijd voor de Klassieker en wat interessante subtopaffiches, maar ook voor de Rotterdamse derby tussen Excelsior en Sparta Rotterdam. Excelsior pakte nog geen punt in het Van Donge & De Roo Stadion en hoopt zaterdagavond (vanaf 19.45 uur) de eerste punten in het eigen onderkomen bij te kunnen schrijven. Dat moeten de Kralingers dus doen tegen Sparta, dat met vijf punten uit acht duels de nummer laatst is in de Eredivisie.

Van der Gaag: "Speciaal tintje"

Excelsior-Sparta is altijd een leuk potje, dat leeft bij de fans. Dat bleek wel uit het feit dat er bij de afsluitende training van de thuisploeg een aantal fans aanwezig was met vuurwerk. "Vorig jaar heb ik al gemerkt dat dit een belangrijke wedstrijd is, een met een speciaal tintje. Dit is zo'n wedstrijd waar andere belangen spelen en dus ook andere dingen worden gevraagd", zegt coach Mitchell van der Gaag op de website van Excelsior over het Rotterdamse onderonsje.

Pastoor: "Intern zeer rustig"

Aan de zijde va Sparta missen er drie spelers. Janne Saksela, Paco van Moorsel en Bart Vriends zijn stuk voor stuk nog niet inzetbaar voor trainer Alex Pastoor. Van Moorsel en Vriends zijn wel weer op de weg terug, maar zijn nog niet fit genoeg om bij de selectie te zitten tegen Excelsior. Vriends maakt wel weer zijn opwachting bij Jong Sparta.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen