Monaco handhaaft zich, PSG verliest laatste wedstrijd

25 mei 2019, 00:01

AS Monaco heeft zich op de laatste speeldag in Frankrijk definitief in veilige haven gespeeld en zal ook komend seizoen uitkomen in de Ligue 1. De landskampioen van 2017 verloor vanavond wel, maar omdat Caen dat ook deed hoeft Monaco geen nacompetitie te spelen en is het zeker van handhaving.

Monaco had op bezoek bij Nice aan een punt genoeg om op eigen kracht lijfsbehoud veilig te stellen. Dat puntje kwam er echter niet. Tien minuten voor rust werkte centrale verdediger Benoit Badiashile de bal in zijn eigen doel. In de tweede helft liep Nice, dat als zevende eindigde, nog uit naar 2-0 door een benutte strafschop van Mickael Le Bihan. Voor Monaco was alle hoop dus gevestigd op Bordeaux dat het opnam tegen Caen, dat nog de enige concurrent van Monaco was in de strijd om het ontlopen van de nacompetitie. Het verschil voorafgaand aan de laatste speelronde was drie punten en Monaco had een beter doelsaldo. Maar het kon in theorie dus nog misgaan.

Gelukkig voor Monaco verloor Caen in eigen huis met 0-1 van nummer veertien Bordeaux. Tot overmaat van ramp zag Caen concurrent Dijon in eigen huis met 2-1 winnen van Toulouse, waardoor die ploeg nog over hen heen wist te wippen en Caen tot rechtstreekse degradatie veroordeelde. De andere degradant Guingamp was al bekend.

PSG onderuit, Memphis wint

Kampioen Paris Saint-Germain sloot het seizoen niet echt in stijl af. De ploeg uit Parijs ging op bezoek bij Stade Reims met 3-1 onderuit. De enige treffer voor het elftal van Thomas Tuchel kwam op naam van Kylian Mbappé. En dat ondanks dat PSG, waar Neymar nog steeds geschorst was, met de sterkst mogelijke opstelling was begonnen. Nummer drie Olympique Lyon, waar Memphis Depay de hele wedstrijd speelde, won hun laatste wedstrijd met 2-3 bij Nîmes. Onze landgenoot scoorde niet, maar hij zag medespeler Maxwel Cornet wel twee treffers voor zijn rekening nemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen