Bosz gaat voor herstel, Schreuder blijft vertrouwen houden

20 september 2019, 14:19   Bijgewerkt: 20 september 2019, 14:27

Peter Bosz is blij dat zijn ploeg drie dagen na de verloren wedstrijd tegen Lokomotiv Moskou alweer revanche kan nemen. Zaterdag speelt zijn ploeg opnieuw een thuiswedstrijd, Leverkusen ontvangt dan het Union Berlin van Sheraldo Becker. Alfred Schreuder houdt ondanks de moeizame start met Hoffenheim vertrouwen in zijn ploeg, dat in de Bundesliga VfL Wolfsburg treft.

De oud-trainer van Ajax was niet blij met de individuele fouten die gemaakt werden bij de doelpunten van Moskou, maar blijft vertrouwen houden in zijn ploeg. Bosz: "Ik geef de spelers soms de schuld, maar ik kan ze niet kwalijk nemen dat ze de verantwoordelijkheid voor hun fouten niet nemen. Tegenstanders stellen zich tegen ons nou eenmaal vaak defensief op, wij moeten dan een hoog baltempo hanteren. Als wij dat doen en in de zestienmeter goed positie kiezen, gaan wij genoeg goals maken.

Aanstaande zaterdag speelt Leverkusen thuis tegen Union Berlin. De gasten uit Berlijn staan lager geklasseerd dan Leverkusen, maar Bosz is desondanks erg waakzaam voor de kwaliteiten van Union. "Zij hebben het hele goede teams erg moeilijk gemaakt en zelfs tegen Dortmund gewonnen. Ze hebben een team dat heel snel vooruit kan spelen. We weten dat het heel gevaarlijk kan zijn als we de bal hebben en met veel ruimte achterin spelen. Daarom moeten we onze restverdediging heel goed organiseren en onmiddellijk druk uitoefenen als we de bal verliezen", besluit Bosz op de persconferentie.

Schreuder kijkt uit naar confrontatie met 'sleutelspeler' Weghorst

Hoffenheim-trainer Alfred Schreuder blijft vasthouden aan de kwaliteiten van zijn eigen ploeg. De ploeg van de Nederlandse trainer kende een moeizame start en verzamelde nog maar vier punten uit even zo veel wedstrijden. Vorige week ging het in eigen huis nog pijnlijk onderuit in de derby tegen Freiburg (0-3). "De wedstrijd tegen Freiburg was natuurlijk heel teleurstellend. We hebben gewoon heel veel talent in ons team en we moeten de neuzen dezelfde kant op houden", zei de Nederlander op de persconferentie van de club. Maandag staat het duel met het VfL Wolfsburg van Wout Weghorst op het programma. "Weghorst is een sleutelspeler voor hun en ook Brekalo doet het geweldig aan de linkerkant", sprak Schreuder lovend over de tegenstander van maandag.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen