Athletic Bilbao legt succescoach Garitano (44) jaar langer vast

31 mei 2020, 13:43

Athletic Bilbao heeft het contract van succescoach Gaizka Garitano (44) met één jaar verlengd. De oefenmeester is daarmee beloond voor de goede prestaties van de club, dat zich dit seizoen ten koste van onder andere FC Barcelona plaatste voor de Copa del Rey-finale.

"Ik ben blij dat ik het vertrouwen van de club krijg", aldus Garitano, die als speler doorbrak bij Athletic Bilbao en daar ook de jeugdopleiding genoot. "De ervaring dat we dit jaar de finale hebben gehaald is prachtig en we hebben de kans om een prijs te pakken. De positieve dingen moet je blijven doen en proberen te verbeteren." Eerder was hij werkzaam bij Deportivo La Coruña en Real Valladolid.

Garitano schoof in december 2018 door als trainer van het tweede elftal bij de Baskische club en loodste het eerste team vervolgens nog bijna naar Europees voetbal. Pas op de veelbesproken laatste speelronde liep het Europees voetbal mis. Dit jaar stond Athletic na vier speelrondes zelfs bovenaan in La Liga, maar zakte het de laatste tijd af naar de tiende plaats in La Liga. Desondanks laat Garitano weten in het persbericht dat hij nog hoopt Europees voetbal te halen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen