Guardiola komt met goed nieuws over uitgevallen García

18 juni 2020, 09:32   Bijgewerkt: 18 juni 2020, 09:59

Pep Guardiola kwam na de probleemloze zege op Arsenal met goed nieuws over Eric García (19). De centrale verdediger werd vlak voor tijd keihard omver gelopen door keeper Ederson en werd per brancard van het veld gedragen. "Hij is bij bewustzijn", stelde de Catalaan echter gerust.

Dat deed hij op de clubsite na het gewonnen duel, waarin er geen vuiltje aan de lucht was. De snoeiharde botsing en de tien minuten daarna waarin García verzorgd moest worden, zorgden echter voor een flinke smet op de vrolijke avond. "Natuurlijk zijn we bezorgd om Eric. Hij is vanavond nog goed getest, want een dreun op het hoofd is altijd gevaarlijk", aldus Guardiola. "Ik denk wel dat hij één of twee nachten in het ziekenhuis zal moeten blijven. We zullen er alles aan doen zodat Eric zich weer beter voelt."

De verdediger speelde tegen Arsenal in de ogen van de coach juist een uitstekende wedstrijd. "Hij is zo intelligent om de laatste lijn te leiden. Het is niet makkelijk om tegen iemand als Aubameyang te spelen", vond Guardiola. "Eric snapt het spel heel goed. Dit seizoen speelde hij vooral na de winterstop erg goed. Hij maakt vrijwel geen fouten en is heel gefocust."

Racisme-statement

Verder ging de oefenmeester in op het statement dat vooraf door de spelers werd gemaakt tegen racisme. Guardiola hield een emotioneel betoog. "We zouden als blanke mensen 'sorry' moeten zeggen. Ik schaam me voor de manier waarop we donkere mensen de afgelopen vierhonderd jaar hebben behandeld. Dat is niet alleen een probleem in Amerika. Racisme is overal ter wereld een probleem", verduidelijkte de coach van City. "Onze generatie is wellicht al te laat, maar hopelijk begrijpt de nieuwe generatie dat we allemaal mensen zijn." Niet alleen werd er voor het duel geknield, ook droegen de spelers shirts met 'Black Lives Matters' achterop.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen