Immobile bezorgt SS Lazio zege met drie goals en breekt records

26 juli 2020, 21:29   Bijgewerkt: 26 juli 2020, 21:35

Ciro Immobile houdt Cristiano Ronaldo vooralsnog ruim achter zich op de topscorerslijst van de Serie A. De aanvaller van SS Lazio droeg zondagavond met drie treffers bij aan de royale 1-5 zege op Hellas Verona en blijft zijn Portugese collega vooralsnog voor. Bovendien brak hij met zijn fraaie treffer(s) ook een aantal records.

Met zijn 32, 33 én 34ste doelpunt van het seizoen kroonde hij zich tot de meest scorende Italiaan in de Serie A in één seizoen, met één treffer meer dan Antonio Angelillo (1958/59). Vooral zijn tweede goal was tegen Hellas Verona van grote schoonheid én belangrijk. Want anders dan de uitslag doet vermoeden had SS Lazio lang een zware dobber aan de thuisploeg.

Sofyan Amrabat had met zijn eerste doelpunt in de Serie A bovendien de score nog wel geopend vlak voor rust uit een strafschop, maar toen Immobile op slag van rust een strafschop benutte, keerde het tij na de thee. Al waren de treffers van Sergej Milinkovic Savic en Correa niet zonder geluk. In blessuretijd schoot Immobile uit een strafschop zijn hattrick tegen de touwen en is daarmee de speler met de meeste rake strafschoppen in één seizoen ooit. Door de zege blijven Djavan Anderson, die in de basis begon, en consorten in de race voor een plek hoger in de top-vier van Italië.

AS Roma – Fiorentina 2-1

Met Justin Kluivert opnieuw negentig minuten op de bank heeft ook stadgenoot AS Roma gewonnen. Hoogstaand was het allerminst tegen Fiorentina, maar door twee rake veelbesproken strafschoppen die werden benut door Jordan Veretout gingen de Romeinen toch met de zege aan de haal. Daardoor houdt het AC Milan vooralsnog van de vijfde plaats af.

Overige uitslagen:

SPAL – Torino 1-1

Cagliari – Udinese 0-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen