Ajax wint opnieuw, maar schrikt van uitvallen Blind

25 augustus 2020, 20:57
Foto: © ProShots

Ajax heeft dinsdagavond ook de zesde oefenwedstrijd in de voorbereiding winnend afgesloten. De Amsterdammers hadden met Hertha BSC 'een serieuze test' in de ogen van Erik ten Hag en kwamen daar met een goede voldoende vanaf. Een van richting veranderde vrije trap van Zakaria Labyad was bepalend (1-0), al sloot Ajax met een slecht gevoel af. Vlak voor tijd ging Daley Blind naar de kant, terwijl er niemand in zijn buurt was.

Zo'n tien minuten voor het einde ging Blind zitten tijdens een aanval van Hertha BSC, zonder dat er iemand bij hem in de buurt was. De achterhoedespeler ging niet veel later weliswaar op eigen kracht naar de kant, maar de schrik was groot in het stadion en bij de technische staf. Afgelopen seizoen had hij te kampen met een ontstoken hartspier, onduidelijk is nog wat er aan de hand was.

Blind stond aan de aftrap, zoals eigenlijk alle vaste krachten bij Ajax – het tweede elftal w[a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/371553/b-elftal-van-ajax-rekent-in-oefenduel-simpel-af-met-holstein-kiel/,_blank,on eerder op de dag van Holstein Kiel]. Alleen Quincy Promes en Ryan Gravenberch [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/371565/neres-maakt-zijn-rentree-gravenberch-en-promes-afwezig/,_blank,ontbraken] bij de Amsterdammers vanwege lichte blessures, waardoor Mohamed Kudus op het middenveld stond. Hij maakte net als Per Schuurs een uitstekende indruk bij Ajax, dat op voorsprong kwam na twaalf minuten via Labyad.

In het tweede bedrijf kwam ook Édson Alvarez nog op het scoreformulier, maar de Duitsers – met onder andere Karim Rekik, Deyovaisio Zeefuik en Daishawn Redan op het veld – zagen dat de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Desondanks hadden de bezoekers uiteindelijk weinig in te brengen in de Johan Cruijff Arena, dat vlak voor tijd stilviel vanwege het uitvallen van Blind. Desondanks gingen de handen op elkaar na het laatste fluitsignaal, toen David Neres ook zijn rentree had gemaakt na lang blessureleed.

SDC Putten – RKC Waalwijk 0-3

Na nederlagen tegen achtereenvolgend Ajax, Almere City, NAC Breda en NEC weet de ploeg van Fred Grim eindelijk wat winnen is richting het nieuwe seizoen. Hoogstaand was het zeker niet, maar dankzij doelpunten van James Efmorfidis en David Min (2x) kon de ploeg wel de eerste zege van de voorbereiding bijschrijven. Gregory van der Wiel maakte nog altijd geen minuten bij RKC Waalwijk.

Overige uitslag:

Heracles Almelo – Telstar 4-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen