Aubameyang leidt Arsenal naar FA Cup-winst en Europees ticket

1 augustus 2020, 20:38
Aubameyang leidt Arsenal naar FA Cup-winst en Europees ticket

Arsenal heeft zaterdag ten koste van Chelsea beslag gelegd op de FA Cup. Het team van trainer Mikel Arteta won het Londense onderonsje op Wembley met 2-1. Pierre-Emerick Aubameyang was de grote man Arsenal-zijde. Hij scoorde twee keer in de finale en bezorgde zijn team de bekerwinst en het bijbehorende ticket voor de Europa League. 

Via de competitie had Arsenal zich immers niet gekwalificeerd voor Europees voetbal. The Gunners eindigden het Premier League-seizoen op een zeer teleurstellende achtste plek. Om alsnog een Europees ticket te veroveren, volstond voor Arsenal zaterdag alleen de winst. Het begin van de finale was weinig hoopgevend voor de dit seizoen tegenvallende Londense formatie. Al na vijf minuten opende Christian Pulisic de score na een fraai hakje van Olivier Giroud.

Arsenal dacht halverwege de eerste helft op gelijke hoogte te komen toen Nicolas Pépé de bal in de kruising krulde, maar de grensrechter stak zijn vlag omhoog. De 1-1 viel een paar minuten later alsnog. Cesar Azpilicueta trok in het strafschopgebied Aubameyang naar de grond, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. De spits uit Gabon nam de strafschop zelf en schoot de bal langs Willy Caballero, die wederom de voorkeur kreeg boven miskoop Kepa Arrizabalaga.

Voor Azpilicueta was het zo'n beetje zijn laatste actie van de wedstrijd. Hij viel na ruim een halfuur geblesseerd uit. Pulisic was de volgende Chelsea-speler die met een blessure het speelveld moest verlaten. Hij raakte aan het begin van de tweede helft geblesseerd aan zijn hamstring. Grote kansen waren schaars in het eerste deel van de tweede helft, tot Aubameyang weer toesloeg. Een lange dribbel van Héctor Bellerin leidde de 2-1 in. De bal kwam uiteindelijk via Pépé terecht bij Aubameyang, die zijn directe tegenstander omspeelde en vervolgens met zijn linker de bal fraai over Caballero stiftte.

Chelsea, dat zich op de laatste speeldag kwalificeerde voor de Champions League, was vervolgens niet bij machte om wat aan de achterstand te doen. Dat Mateo Kovacic een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg, hielp The Blues ook niet. Met elf tegen tien hield Arsenal tot het laatste fluitsignaal vast, waardoor het voor de veertiende keer de FA Cup won. Slachtoffer van de bekerwinst is niet alleen Chelsea, maar ook Wolverhampton Wanderers. Die club was als nummer zeven van de Premier League de Europa League ingegaan als Chelsea de FA Cup had gewonnen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen