Borussia Mönchengladbach beboet Thuram met maandsalaris

20 december 2020, 13:46

Marcus Thuram moet een maandsalaris inleveren omdat hij zaterdagavond in het met 1-2 verloren duel met 1899 Hoffenheim verdediger Stefan Posch in het gezicht spuugde, zo maakt Borussia Mönchengladbach zondag bekend. Daarbovenop komt waarschijnlijk nog een flinke schorsing van de Duitse voetbalbond.

Directeur Max Eberl heeft daags na de wedstrijd om tafel gezeten met Thuram. "Ik heb vanmorgen een lang gesprek gehad met Marcus, waarin hij opnieuw zijn excuses aanbood voor zijn gedrag", aldus Eberl op de clubsite. "We kennen Marcus nu bijna twee jaar, kennen zijn omgeving, kennen zijn ouders, en dit alles past niet bij wat er gisteren is gebeurd. Marcus is er kapot van en hij heeft me er op geloofwaardige wijze van verzekerd dat hij niet opzettelijk naar Stefan Posch spuugde."

In een staat van grote opwinding en terwijl een stortvloed van woorden uit zijn mond kwam, spuugde hij onwillekeurig, vertelde Thuram aan Posch. "Ik geloof wat hij zegt, omdat ik hem heb leren kennen als persoon met voorbeeldig gedrag. Hij deed het, maar niet met opzet."

Naast de boete zal Thuram zich inzetten voor een maatschappelijk project van de club. Op Twitter betuigde hij eerder al spijt van zijn actie. 'Ik bied mijn excuses aan iedereen aan, aan Stefan Posch, aan mijn tegenstanders, aan mijn teamgenoten, aan mijn familie en aan iedereen die mijn reactie heeft gezien. Natuurlijk accepteer ik alle consequenties van mijn actie.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen