Lukkien geniet van Emmen-fans: "Normaal word je uitgejouwd"

7 februari 2021, 17:32
Lukkien geniet van Emmen-fans:

Ook zaterdag lukte het FC Emmen niet om tot een overwinning te komen in de Eredivisie. De hekkensluiter deed lange tijd goed mee tegen AZ, maar verloor toch met 0-1. Dat er voor de wedstrijd een mooie sfeeractie werd gehouden door de fans, deed trainer Dick Lukkien goed.

Fans verzamelden zich in auto's voor het stadion, waar ze door te toeteren de spelers en staf steunden voorafgaand aan de wedstrijd tegen AZ. Het deed Lukkien veel, zo bekende hij bij het Algemeen Dagblad. "Normaal word je het stadion uitgejouwd als je zes punten uit 21 wedstrijden hebt gehaald", zegt de trainer. "Maar deze mensen stonden ons toe te juichen. Dat zegt alles over de betrokkenheid. Deze mensen hebben 33 jaar op het moment gewacht dat we in de Eredivisie zouden komen. Dat gevoel willen ze vasthouden. We missen hun steun dit seizoen in de lege stadions, dat is een feit."

Dat Emmen in deze situatie zou belanden, had niemand in Drenthe voorzien. De verwachtingen waren hooggespannen na het goede vorige seizoen en de uitstekende spelers die werden aangetrokken. "We zijn lange tijd de dupe geworden van ons eigen verwachtingspatroon. Vorig seizoen eindigden we elfde en dachten we van: dat trekken we wel even door. Maar Emmen op de elfde plek, dat is natuurlijk helemaal niet normaal. Natuurlijk zijn we ook boos en teleurgesteld. Chagrijnig ook. Terwijl we nooit moeten vergeten waar we vandaan komen. Uit de kelder van de eerste divisie dus."

Emmen staat met 6 punten uit 21 duels laatste. De achterstand op ADO Den Haag bedraagt zes punten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen