Walkover Frankrijk blijft uit: bescheiden zege op Kazachstan

28 maart 2021, 16:54   Bijgewerkt: 28 maart 2021, 17:07

Frankrijk heeft de eerste drie punten in de WK-kwalificatiecyclus bijgeschreven. Les Bleus herpakten zich op bezoek bij Kazachstan na de remise tegen Oekraïne van afgelopen woensdag. Kazachstan werd na een frustrerende middag met 0-2 aan de kant gezet, waardoor de ploeg van bondscoach Didier Deschamps.

Een blik op de FIFA-wereldranglijst zegt genoeg: Frankrijk bezet de tweede plaats achter koploper België, terwijl Kazachstan pas op plek 122 terug te vinden is. Vlak voor Angola, maar nipt achter Namibië. Een monsterscore leek dan ook aanstaande, maar bleef uit. De Fransen slaagden er niet in om aan het doelsaldo te werken, in strijd om plaatsing voor het wereldkampioenschap 2022 in Qatar. 

Daar verdedigt Frankrijk de in 2018 behaalde wereldtitel. In aanloop naar die eindronde blijkt er nog een hoop te moeten gebeuren bij Les Bleus. Na de domper tegen Oekraïne (1-1) bleef ook Kazachstan relatief eenvoudig overeind tegen een van de beste landen ter wereld. De matig spelende Ousmane Dembélé trok zijn doelpuntenproductie van bij FC Barcelona door bij de nationale ploeg, door de score voor rust te openen. 

Serhiy Malyi hielp de Fransen met een eigen treffer vlak voor rust in het zadel, maar een jacht op meer treffers bleef uit. Kylian Mbappé kwam als invaller binnen de lijnen, maar kon eveneens niet overtuigen. Het wonderkind van Paris Saint-Germain deelde in de malaise door te missen vanaf elf meter. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen